Tørrmodnet biff med grønnsaker og ostesaus

90 min

4 porsjoner

Når du skal velge kjøtt til grilling bør du prøve å finne det beste fra ditt nærområde. Kjøtt fra norske bønder - dyr som har hatt det godt og ikke reist kloden rundt før det havner på matfatet ditt... Vi valgte kjøtt fra Slakter Jens Eide i denne oppskriften.

Ingredienser:

  • 1200 g Biffkam på bein

  • 3 dl Fløte

  • 200 g Ost

  • 0.2 dl Eplesider eddik

  • 2 stk Sjalottløk

  • 1 stk Nykål

  • 2 bunt Vårløk

  • 2 bunt Asparges

  • 1 liten bunt Bladpersille

  • 2 ss Kapers

  • 1 stk Sitron

  • Olivenolje

Slik gjør du:

  1. La biffen ligge i romtemperatur minimum 2 timer før grilling, du får jevnere steking og bedre resultat.
  2. Krydre godt med salt, vent med pepper til etter den er ferdig grillet (høy varme kan brenne pepper).
  3. Grill godt på begge sider og etterstek på lav varme enten på grill eller i stekeovn (75-120 grader) til kjernetemperatur er 54-56 grader (medium).
  4. La den hvile omtrent like lenge som steketiden.
  5. Finhakk løken og fres den blank.
  6. Ha på fløte og kok ned til ca 2 dl.
  7. Kutt opp ost i biter og la den smelte inn i den varme fløten.
  8. Smak til med eplesider eddik og salt/pepper.
  9. Bruk en stavmikser i gryten og miks alt helt glatt.
  10. Sil sausen gjennom en finmasket sil.
  11. Juster med eddik salt/pepper etter eget ønske.
  12. Kutt nykål i store båter, rens vårløk og skrell asparges.
  13. Ha litt olivenolje og salt/pepper over grønnsakene og grill på medium varme.
  14. Kutt deretter grønnsakene opp i grove biter og ha friskpresset sitronsaft og finhakket persille/kapers over blandingen sammen med god olivenolje.

Godt tips som gjelder til alt av biff: tempérer kjøttet i god tid før steking og bruk et steketermometer. Da sikrer du et perfekt resultat hver gang.