Klæbu Håndbakeri

Klæbu Håndbakeri

Vi hadde lenge en drøm om å starte et helt glutenfritt bakeri og i 2012 etablerte vi Klæbu Håndbakeri AS som et familiedrevet bakeri.

Vår første befatning med cøliaki fikk vi da en av våre gutter fikk diagnosen i -99. Han var da 1,5 år gammel og hadde vært svært syk et halvt års tid. Lettelsen var stor da vi skjønte at alt som skulle til for å få en frisk gutt, var å holde han unna mat med gluten. Vi gikk i gang med baking og annen matlaging og må vel innrømme at det var ikke alt som ble spiselig den første tiden. Mye prøving og feiling, men bakekurs i regi av NCF ga oss en dytt i riktig retning. Baking ble etter hvert ikke noe problem. Ingrid er nå selv blitt bakeleder og har holdt bakekurs for NCF i Sør Trøndelag i flere år. På en ferietur til Gøteborg i -05 opplevde sønnen vår for første gang i sitt liv å komme inn i et glutenfritt bakeri. Han skjønte det ikke helt til å begynne med. Trodde nok vi skulle handle til oss andre og så finne noe i fryseren til han. Øynene var derfor store da det gikk opp for han at her var det han som skulle velge blant alle godsakene bak glassdisken! Det var nok et like stort øyeblikk for oss foreldre som det var for vår sønn, og det var nok her drømmen om et glutenfritt bakeri oppsto. De fleste av oss tar det for gitt at man bare kan stikke innom et sted å kjøpe seg ferskt bakverk. Slik er det ikke for cøliakere. Klæbu Håndbakeri leverer i dag glutenfrie produkter til Bunnprisbutikker i hele landet i tillegg til Coop og Norgesgruppen sine butikker i Midt-Norge. Vi har også leveranser til flere restauranter, hoteller og storkjøkken.

Klæbu Håndbakeri collage
Klæbu Håndbakeri logo
Klæbu Håndbakeri er tilgjengelig her:
klikk for kontaktinfo