
Kantefølflak
Kantefølflak betyr ”potetchips”. Produktet er den heitaste nyheten innen snacks i Norge og bygger på en historie fra Hardanger, Hallingdal og Valdres.
Historien begynner i 1740-åra når prost Hans Atche fi kk tak i potet på en handelsreise i Nederland og tar oss videre til Hertzberg (Bømlo) og Hjeltnes (Ulvik) på vestlandet. På andre siden av fjellet ender historien opp hos lensmann og gårdsbruker Ola Hamarsbøen som kalte poteten for kanteføl (etter dansk ”kartoffel”) en gang på 1760-tallet. Vi kaller fremdeles poteten for kanteføl i Hallingdal og Valdres. Uttrykket er kjent helt ned til Oslofjorden.
- Kantefølflak skiller seg ut med spennende, gode smaker.
- Kantefølflak er en opplevelse (ikke ”bare” god potetchips).
- Kantefølflak formidler norsk historie fra 1700-tallet.
- Kantefølflak går for å være en spesialitet (lokalt utviklet i Hol, Hallingdal).
