Kantefølflak

Kantefølflak

Kantefølflak betyr ”potetchips”. Produktet er den heitaste nyheten innen snacks i Norge og bygger på en historie fra Hardanger, Hallingdal og Valdres.

Historien begynner i 1740-åra når prost Hans Atche fi kk tak i potet på en handelsreise i Nederland og tar oss videre til Hertzberg (Bømlo) og Hjeltnes (Ulvik) på vestlandet. På andre siden av fjellet ender historien opp hos lensmann og gårdsbruker Ola Hamarsbøen som kalte poteten for kanteføl (etter dansk ”kartoffel”) en gang på 1760-tallet. Vi kaller fremdeles poteten for kanteføl i Hallingdal og Valdres. Uttrykket er kjent helt ned til Oslofjorden.

  • Kantefølflak skiller seg ut med spennende, gode smaker.
  • Kantefølflak er en opplevelse (ikke ”bare” god potetchips).
  • Kantefølflak formidler norsk historie fra 1700-tallet.
  • Kantefølflak går for å være en spesialitet (lokalt utviklet i Hol, Hallingdal).
Chipsen blir produsert på den minste og nyeste chipsfabrikken i Norge, med topp moderne utstyr (åpnet av statsminister Erna Solberg, mai 2019). Eierne av fabrikken har en genuin interesse for å lage vanvittig god chips. Terje, Vetle og Frode har høy kompetanse med over 40 års erfaring mellom seg. Kun de aller beste råvarer er gode nok. Chipsen er stekt i en litt annen oljeblanding enn det de andre aktørene i Norge bruker, noe som gir en utrolig god krønsj på fl aka! Ny teknologi sørger for litt mindre fett. Premium chips: Kantefølflak!