Biri Flatbrødbakeri

Biri Flatbrødbakeri

Biri Flatbrødbakeri AS ligger så vidt oppe i lia ovenfor E6 i Oppland sine dype og fine skoger. Bare 15 km sør for Lillehammer og 40 km nord for Gjørvik kan man finne et bakeri fult av tradisjon. Hos Biri produserer de potetflatbørd, både vanlig og glutenfritt.

Bedriften ble etablert i 1994. Produksjonslinjen er utviklet og bygd av nåværende eier sin far,  som var en naturlig «Petter Smart». I dag er det en familiebedrift heleid av min mann og meg og vår datter er annsatt. Hos Biri bruker de hele poteten, riktig nok ble den vasket og kokt med skallet på hos Biri også. I det vanlige flatbrødet blir det brukt kun potet, mel og salt, ingen kunstige tilsetninger. I det glutenfrie blir det brukt potet og en glutenfri melblanding. Bedriften bruker dessuten ikke flakes. Maskinene er bygd for å bake flatbrød, derfor er det akkurat det de produserer. Produksjonen er en kombinasjon av «håndarbeid» og maskinelt. De er 3 ansatte/ca 2,5 årsverk.

Biri Flatbrødbakeri bilde 01 Biri Flatbrødbakeri bilde 01
Biri Flatbrødbakeri er tilgjengelig her:
klikk for kontaktinfo