Bekkereinan Gårdsmat

Bekkereinan Gårdsmat

Bekkereinan består av bønder fra Kvinesdal som ønsker å tilby god bondekost basert på deres rene rå varer og er anerkjent i Norges matmiljø. Heidi Bjerke, kjøkkensjef ved det kongelige hoff er blandt annet en av kundene til Bekkereinan. 

Bekkereinan står sterkt ved deres tradisjon og rene råvarer. Navnet Bekkereinan kommer fra åker avsluttingen som foregår nede mot bekken ved Haugland gård. Hjemme på Haugland gård har de lenge hatt en egen gris – en helt sjelden populasjon norsk griserase, og eneste av sitt slag; Svart Dalagris, som de kaller den. Om sommeren beiter grisene i en gammel eikeskog, eller på et utrerikt fjellbeite i Auster dalen – her i den vakre bygda Kvinesdal. Kombinasjonen av rase, foring og levemåte gjør at Svart Dalagris er noe helt unikt, og egner seg best som råvare i utsøkte produkter. Grisene blir plukket personlig ut av bonden, i tillegg til at de får ekstra godt stell og lengre levetid slik at de blir større og fetere med et godt spekklag og intramuskulært fettlag.

bekkereinan bilde
bekkereinan logo
Bekkereinan Gårdsmat er tilgjengelig her:
klikk for kontaktinfo