Åkeberg Skoglunn Pølsemakeri

Åkeberg Skoglunn Pølsemakeri

Åkeberg Skoglunn holder til i Grenseveien 69 og har holdt til der i 28 år. I disse årene har det blitt mange gullmedaljer som beste pølseprodusent i Norge. Nå er det imidlertid slutt på pølseproduksjonen på Ensjø. Lokalene som man holder til i skal rives og Obos skal bygge boliger på tomta. Fra 1. januar 2017, skal produksjonen ved Åkeberg Skoglunn flyttes til de tidligere lokalene til Krone Kjøttprodukter på Furuset.

Lokalitetene i Grenseveien 69 har lang historie som næringsmiddel fabrikk, for bygningen i Grenseveien 69 ble oppført som produksjonslokale for Christiania dampkjøkken. Dette var opprinnelig en institusjon for servering av billige middagsretter i en stor spisesal, som holdt til nede i sentrum av Oslo. Det utviklet seg senere til en matvarebedrift med produksjon, catering og serveringsvirksomhet som startet i Grenseveien. De ble i 1971 sammensluttet med Oslo Folkerestauranter. I 1970- og 1980-årene drev Christiania Dampkjøkken cateringvirksomhet, særlig ved oljeinstallasjonene i Nordsjøen. Når disse flyttet ut på 80 tallet så flyttet Åkeberg Skoglunn inn med sin pølse og kjøtt produksjon. Åkeberg Skoglunn produserer diverse pølser, pålegg, farsekaker, spekemat, kebab og andre kjøttprodukter.

Åkeberg Skoglunn Pøslemakeri logo
Åkeberg Skoglunn Pølsemakeri er tilgjengelig her:
klikk for kontaktinfo